Page content

article content

‘Wat je erin stopt, zie je aan de buitenkant terug’

Wat fijn dat steeds meer mensen zich bewust zijn om ook voor hun huisdier alleen het goede te kiezen! Jaren geleden hebben wij de keuze gemaakt om alleen nog maar goede en vooral natuurlijke producten te verkopen.

Nicht im Frage

Maar destijds was het nog niet zo eenvoudig om mensen hiervan te overtuigen. Het voer in de supermarkt was toch ook speciaal voor honden gemaakt? En dat was goed genoeg. Of ‘waarom hebben jullie die grote bekende merken niet?’ Heel voorzichtig probeerden we dan uit te leggen dat je beter voeding kunt geven als ‘vulling’ maar dat kwam niet over. Of ‘u eet toch ook liever geen kunstmatige ingrediënten in uw voeding?’ En als dan het antwoord volgt: ‘maar ik ben ook geen hond’ dan ben je al gauw uitgepraat. Laat staan dat ik begon over de prijs, die natuurlijk hoger was als het supermarktvoer. ‘Kwam nicht in Frage’, zeggen ze hier oftewel ‘fijn dat je het vertelt, maar dat gaan we echt niet doen…’ En zo hadden we weer energie en tijd gestoken om een hond te helpen maar wat niet gehoord werd…en daarmee weer een illusie armer.

Hond en baas blij

En toch zijn we hiermee doorgegaan. Om een stem te zijn voor alle honden. Om op te staan en te zeggen wat wel goed is voor ze. Om duidelijk te maken dat wanneer een hond fit en gezond is, je niet zoveel naar de dierenarts hoeft om de klachten op te lossen (en je hiermee de kosten van de dierenarts bespaart). Want in al die jaren dat we begeleidingen mochten doen bij honden zagen we beduidend verschil wanneer het advies goed opgevolgd werd. Klachten verdwenen, huid en vacht verbeterden zich. Maar nog belangrijker: de hond voelde zich weer fitter! Daar deden we het voor. Dάt werd onze motivatie om door te gaan! En nu jaren later zijn gelukkig heel veel mensen het belang gaan inzien van goede en gezonde voeding, snacks en verzorging. Immers wat je erin stopt zie je aan de buitenkant weer terug. En op die manier is zowel de hond als het baasje blij; en dat is wat we willen!

Belangrijke ingrediënten

Daarom begeleiden wij honden en baasjes op een drietal gebieden: voeding, snacks en verzorging. Alle drie even belangrijk. Zou je alleen de voeding veranderen maar evengoed de onnatuurlijke, slechte snacks blijven geven dan zou het niet werken en is het weggegooid geld. En natuurlijk geldt dat ook voor de verzorgingsproducten. Deze zijn vaak symptoombestrijdend, maar niet probleemoplossend.  En dat is nou net wat wij wél willen! Want als je logisch nadenkt dat een verzorgingsproduct, bijvoorbeeld een hondenshampoo, een leuk roze kleurtje heeft ( door de toegevoegde kunstmatige kleurstof) , heerlijk ruikt naar veldbloemen (door de toegevoegde geurstof, meestal op basis van alcohol wat de huid weer uitdroogt), goed schuimt (nergens voor nodig), siliconen en parabenen bevat en ook nog eens heel goedkoop in de schappen ligt, dan weet je dat er iets niet klopt! Want laten we eerlijk zijn, veel van deze ingrediënten zijn er ingestopt voor de mens en hebben totaal niks met de hond te maken.

Daarom werken wij alleen met producten waarbij het welzijn voor honden voorop staat. Want dat is toch ook wat u wilt?

Comment Section

0 reacties op “‘Wat je erin stopt, zie je aan de buitenkant terug’

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website