Page content

article content

Tips tegen oorpijn bij honden

Hoe kan het toch dat mijn hond altijd oorproblemen heeft die maar niet over willen gaan? Ik heb al zoveel zalfjes geprobeerd maar telkens als ik ermee stop komen de klachten weer terug.

Dit is een van de meest voorkomende vragen die ons wordt gesteld. En ook meteen een van de lastigste! Want oorproblemen zijn hardnekkig en kunnen meerdere oorzaken hebben. Een oorontsteking kan het gevolg zijn van bacteriën, mijten of gisten. Die zitten vaak binnen in de gehoorgang en slaan vaak toe wanneer het oor milieu aangetast is en ze zich makkelijker kunnen vermeerderen. Altijd een reden om het eens goed na te laten kijken of het een oorontsteking is.

Maar als het geen oorontsteking is, wat is het dan wel? Mijn hond heeft toch duidelijk klachten?

Ja dat klopt! En komen deze klachten van de oren regelmatig terug. Dan lijkt het weer even goed te gaan, maar niets is minder waar. Zo vervelend! Want mijn hond heeft er echt last van! Heel herkenbaar. Maar waar niemand vaak aan denkt is dat regelmatige oorproblemen ook te maken kunnen hebben met het voedingspatroon.

Wanneer een hond bepaalde grondstoffen in de voeding niet goed kan verteren, kunnen er klachten ontstaan van de huid. De binnenkant van het oor is het verlengstuk van de huid. Wanneer de huid in disbalans is door een verkeerde voeding dan zal dit doorwerken naar het oor. Een gezonde huid betekent een gezond oor-milieu en minder kans op oorproblemen! Daar is veel winst in te behalen. Voorkomen is nog altijd beter als genezen!

Wat kan ik zelf alvast doen om ervoor te zorgen dat de klachten verdwijnen?

Lila oorreiniger

Allereerst is het belangrijk de binnenkant van de oren ook goed te verzorgen! Die worden namelijk vaak vergeten. Bij veel rassen hangen de oren naar beneden, waardoor er weinig lucht bij komt. Een ideale broedplaats voor bacteriën en parasieten. Behandel de oren daarom regelmatig met Ear-Cleanser van LILA-LOVES-IT . Vastzittend oorsmeer wordt voorzichtig opgelost en ontdoet de gehoorgang van onaangename luchtjes. Vervelend en pijnlijk schudden met de oren en krabben worden verminderd. Natuurlijke melkzuren en rozemarijn reinigen zacht en effectief. De combinatie van microzilver, zink en lavendel werkt kalmerend en verzorgend. De reiniger kan preventief en ondersteunend worden gebruikt.

Voor hardnekkige oorproblemen of oorontstekingen is de Ear-Gel ontwikkeld. Zeer werkzaam verzorgingsmiddel voor geïrriteerde en ontstoken oren. Het middel dat herstellend werkt en ontstekingsremmend . Goed te gebruiken bij oorontstekingen en oormijten. Voor het beste resultaat is wordt er gestart met de Ear-Cleaner , zodat alle onzuiverheden opgelost zijn , dan gevolgd door de Ear-Gel om de ontstekingen op te lossen.

Met deze tips zijn oorproblemen verleden tijd!

Maak een afspraak met Monique.

Comment Section

0 reacties op “Tips tegen oorpijn bij honden

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website