Page content

article content

‘De vervelende ervaringen zette mij aan honden en eigenaren te helpen’

Jaren geleden waren wij de trotse bezitter van onze eerste hond Scotty! Een heerlijke ondeugende West Highland White Terriër. In de eerste maanden van het pup zijn vertoonde Scotty al regelmatig verschillende problemen. Het begon met een rode huid op zijn buik en in zijn liezen. Niet alleen verkleurde de huid, maar zijn huid werd hierbij ook nog eens enorm warm en jeukte. Ook met de vertering ging het allemaal niet zo lekker. Veel spugen en diarree waren meer normaal als uitzondering op de regel… Heel vervelend voor Scotty, maar ook als baasje weet je niet wat je hiermee moet. Je wilt het beste voor je dier en wanneer je hond klachten heeft doet je dat als liefhebbend baasje ook zeer!

Niets hielp

Tja, en dan bewandel je de weg naar de dierenarts. En dat moet natuurlijk ook om ernstige medische zaken uit te sluiten. Maar hier zit nou net het probleem… Deze klachten hadden geen medische oorzaak! En dan wordt het al gauw lastig. Van de ene spuit, zalf en tabletkuur naar de andere, maar niets help. Nou ja…wel even. Zolang de spuit en tabletten gegeven werden leek het beter te gaan. Maar wanneer deze gestopt werden kwamen de klachten al heel snel weer terug. Blijkbaar was de oorzaak van deze problemen nog steeds niet gevonden.

Hondenwereld

Na ruim een half jaar van alles geprobeerd te hebben, elke dierenwinkel bezocht, tips en trucs van andere mensen, ging het ineens mis met Scotty. Zijn darmen bleken zo enorm opgezwollen en ontstoken te zijn dat een operatie noodzakelijk was. Hierna is het alleen maar bergafwaarts gegaan en is Scotty helaas maar anderhalf jaar oud geworden… Zeer triest allemaal maar dit was wel het begin van waar ik nu sta. Want het kan toch niet zo zijn dat niemand wist wat hier aan de hand was? En dat we onze dieren behandelen met symptoombestrijding en niet het probleem oplossen? Met deze vragen ben ik aan de slag gegaan en op die manier kwam ik in de ‘hondenwereld’ terecht.

In twintig jaar tijd heb ik heel veel gezien, geleerd en gewerkt met honden. Van hondentrimster, tot twee jaar scholing Homeopathie voor Dieren, en alles wat daar tussen zit met betrekking tot voeding, huid en vacht van de hond. Die informatie is opgeslagen in mijn eigen ‘databank’ en kan ik nu gebruiken om andere honden en hun baasjes te helpen. Ik ben heel dankbaar dat ik in die twintig jaar zoveel heb mogen leren en de afgelopen jaren al veel honden en hun baasje geholpen heb. Dit kan ik natuurlijk niet alleen. Naast mij staat een heel enthousiast team en een samenwerkend dierenarts die allemaal het beste willen voor jouw hond!

Wil je weten wat we voor jou hond kunnen doen?

Klik dan hier.

Comment Section

0 reacties op “‘De vervelende ervaringen zette mij aan honden en eigenaren te helpen’

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website