Zoolac pre en probiotica
arrow_drop_up arrow_drop_down

Prebiotica: positief voor darmflora

De werking van Prebiotica

Een gezonde buitenkant is het gevolg van een nog gezondere binnenkant. En om heel specifiek te zijn bepaalt de gezondheid van de darmen voor het grote deel de vitaliteit en weerstand van de hond.

 

Belang van goede bacteriën

Het begint allemaal bij de spijsvertering. Dit proces zorgt ervoor dat voedingsstoffen worden opgenomen en dat afvalstoffen worden uitgescheiden. De opname van voedingsstoffen vindt hoofdzakelijk plaats in de darmen. In de darmen bevinden zich gunstige en ongunstige bewoners. Ongunstige bewoners zijn slechte bacteriën, gisten, schimmels en soms wormen. Ze produceren gassen en toxinen die van negatieve invloed zijn op de darmflora. De gunstige bewoners zorgen voor een goede vertering van de voedingsstoffen en dragen zo bij aan een goede weerstand. Goede bacteriën zijn dus van levensbelang. 

 

Verminderde weerstand

Ongunstige darmbewoners verstoren het werk van de gunstige darmbewoners. Wanneer de ongunstige darmbewoners de overhand hebben, heeft dit een negatieve invloed op de gunstige darmbewoners. Met als gevolg dat de spijsvertering niet goed verloopt en de lever en de nieren ook extra belast worden. De weerstand van de hond daalt daardoor.  

 

Evenwichtig darmflora

De mate van kwaliteit van de darmflora bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van de opname van voedingsstoffen. Een evenwichtige darmflora heeft een overvloed aan gunstige darmbacteriën, die de dieren beschermen tegen de ongunstige darmbacteriën, schimmels en gisten.

Des te beter het evenwicht in de darmflora, des te beter de weerstand van je dier.

De groei van goede bacteriën in de darm kan verstoord worden door de volgende oorzaken: verkeerde voeding, stress, ontwormingskuren, antibiotica, medicijnen, corticosteroïden en narcose.

 

Verbeter de weerstand

Daarom voegen wij natuurlijke prebiotica toe in onze voeding. Zo weet u dat er elke dag gewerkt wordt aan een goede darmhuishouding en uw hond een betere weerstand heeft. 

Verbeter het welzijn van uw hond met pre- en probiotica’s.